به گزارش مشرق، یک متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به اینکه خُروپف میتواند باعث اختلال در فعالیتهای اجتماعی افراد، خواب آلودگی روزانه، افت تحصیلی، بیحوصلگی و اختلالات شخصیتی شود، گفت که حتی در موارد شدید میتواند باعث قطع تنفس و مرگ ناگهانی حین خواب شود.
دکتر «منوچهر فاضلی» با بیان اینکه معمولا در اکثر خانوادهها افرادی هستند که هنگام خواب خر و پف میکنند و این امر میتواند باعث ایجاد مشکلات زیادی و حتی جدایی زوجین شود، افزود: خر و پف میتواند روی قلب، فشار خون، ریه، مغز، کلیهها و تمام سیستمهای حیاتی بدن تاثیر بگذارد و اگر بیماری که به دلیل خر و پف مراجعه میکند، درمان نشود، میتواند با مشکلات بسیاری مواجه شود.
وی با بیان اینکه اکثر درمانهای خر و پف درمانهای سادهای است، عنوان کرد: خر و پف معمولا بر اثر انسداد و تنگی راههای هوایی ایجاد میشود و البته در مواردی هم کوتاهی گردن، اختلالات آناتومیکال و یا چاقی میتواند علت ایجاد خر و پف در افراد شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه موارد جزیی خر و پف فراوان بوده و اهمیت چندانی ندارد، گفت: اما در موارد شدید که معمولا در افرادی که اضافه وزن زیاد دارند، آنهایی که انحراف تیغه بینی دارند و افرادی که لوزه بزرگ و یا مشکلات کام و حنجره دارند، دیده میشود، بسیار مهم است و باید مورد بررسی قرار گیرند.
فاضلی با بیان اینکه یک معاینه بالینی، گرفتن شرح حال از بیمار و تست حین خواب میتواند تغییرات را به ما نشان دهد، عنوان کرد: وقتی راه تنفس فرد که راه رسیدن اکسیژن به بدن و تخلیه دی اکسیدکربن و گازهای مضر از بدن است را باز و مشکل را برطرف کنیم، از ایجاد اختلالات قلبی و عروقی، اختلالات مغزی، اختلالات روحی روانی هم پیشگیری میکنیم.
وی از افرادی که هنگام خواب خر و پف شدید دارند، خواست نسبت به آن کم توجه نبوده و برای درمان آن به پزشک متخصص مراجعه کنند.